Levende musik skaber autentisk stemning på restauranter

Mange italienske restauranter i København gør brug af husmusikanter

Dem som har været i Rom, eller andre byer i Italien, kender scenariet; men sidder uden for ved et gammeldags cafébord på en hyggelig, brostensbelagt gade, og nyder en lækker pasta eller en nybagt pizza. Natten er faldet på, månen er måske stået op, og luften er lun. Stemningen kan næsten ikke blive bedre, men så hører du det; lyden af en harmonika, en violin eller måske en guitar, og den umiskendelige lyd af italienske kærlighedsballader. Det viser sig at caféen du spiser på har hyret et orkester, som hele aftenen leverer autentisk baggrundsmusik til dit måltid. Intet mindre end fantastisk!
Hjemme i København kan det være svært at genoplive den romantiske stemning fra det varme Italien. Restauranten laver måske god mad, indretningen er godt nok lige i øjet, men uden for øser regnen ned og du kan høre bilerne suse forbi på den store vej. Følelsen af at være en del af Roms summende natteliv kan være meget svær at genskabe tilbage i kedelige, kolde Danmark, og netop derfor vælger mange italienske restauranter at gøre brug af husmusikanter.

Musik er en af de bedste måder at mindes gode oplevelser

Traditionel musik har altid været en fremragende måde, at etablere bestemte kulturer og regioner på. Når vi hører flamenco-musik tænker vi øjeblikkeligt på Spanien, og Bollywood-sange er uvægerligt koblet med Indien. Når mange italiensk restaurant i København vælger at lade italiensk viser fylde luften, er det da også for at lede kundernes tanker hen på de sydlige himmelstrøg og den italienske kultur. Musikken kan, sammen med maden, være en måde at drømme sig væk på for nogle få timer, og virkelig føle sig hensat til et helt andet land imens man nyder sin ret.